Cantina Girlan – Onze nieuwe topper uit Alto Adige

Cantina Girlan – Onze nieuwe topper uit Alto Adige

 

ALTO ADIGE – SÜDTIROL …

Cantina Girlan -Wine is the poetry of the earth …

Cantina Girlan: Il vino è la poesia della terra … is het credo van ons nieuwste wijndomein uit Alto Adige in Noord Italië. Na onze eerste ontmoeting op Vinitaly in Verona in maart en na het proeven van hun wijnen was het meteen duidelijk dat dit een geweldige aanwinst voor ons assortiment zou worden. Verfijnde wijnen, veel fraîcheur, fijn verweven zuren, subtiele mineraliteit, … typisch voor Südtirol.

Cantina Girlan werd in 1923 opgericht door 23 wijnbouwers in een historisch gebouw uit de 16de eeuw. Achter deze traditierijke muren en in deze uitgebreide kelders schuilt vandaag een hypermoderne wijnkeldertechnologie en optimale opslagcondities voor de wijnen.

Vandaag zijn er 200 wijnbouwers betrokken bij dit project op een totale oppervlakte van 215 ha met de beste wijngaarden uit de regio Überetsch. Keldermeester Gerhard Kofler houdt continu een nauw contact met de wijnboeren en vice versa. Deze uitwisseling van ervaring is de hoeksteen voor hun streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit

 

De typische druivenrassen uit Südtirol zoals pinot bianco, pinot grigio, sauvignon blanc, pinot noir en de eigen druivenrassen Vernatsch en Lagrein worden allen handmatig geoogst en streng gesorteerd zodat enkel het beste fruit wordt opgenomen voor deze exellente wijnen.

[.$?*|{}() _i=”3″ _address=”3″ /][^; _i=”4″ _address=”4″ /][1 _i=”5″ _address=”5″ /]

Pin It on Pinterest

Share This