ATTIS – Wijnen met een Atlantische toets

ATTIS – Wijnen met een Atlantische toets

ATTIS – Authentiek – Artisanaal – Atlantisch – Albariño

Wij zijn bijzonder trots met onze nieuwste aanwinst Attis. Deze keer uit Spanje. Meer bepaald uit Galicië, de wijnregio Rias Baixas. Attis behoort met hun witte wijnen tot de top in Spanje. De nabijheid van de Atlantische oceaan heeft een grote invloed op het karakter van deze wijnen. In deze regio heerst de Albariño druif.

ATTIS is het kleine wijnbedrijf van 2 broers, Robustiano en Baldomero Fariña. Samen met de Franse oenoloog Jean François Hebrard maken ze op een natuurlijke manier wijnen van wereldniveau. Dit alles in harmonie met het klimaat en het Atlantische terroir. De wijngaarden van ATTIS hebben een oppervlakte van ca 8 ha en liggen op een hoogte tussen 100m en 400m. De witte wijnen van druivenvariëteit Albariño hebben fijne zuren, ziltige toetsen, mineraliteit en sappig fruit. Vervolgens na de alcoholische gisting wordt de wijn niet gefilterd of overgepompt en blijft hij enkele maanden doorrijpen op de “lie”. Dit is de droesem die op de bodem van het vat ligt. Dit resulteert in een vollere en complexe smaak. Hier worden cool-climate wijnen gemaakt. Kortom: wijnen met fraîcheur, energie en diepgang!

Attis team

Authentiek

De wijnstokken worden via het Pergola systeem aangeplant. Hierdoor hangen de druiven op zo’n 1.80 meter van de grond. Het positieve gevolg is dat de druiven dus niet door rot kunnen worden aangetast.  Belangrijk want we bevinden ons in Galicië, het meest groene maar ook meest regenachtige stuk van Spanje.

Attis vineyard

Artisanaal @ Attis

Handgeplukte druiven, strenge sortering, biodynamisch werken, spontane gisting en heel veel passie voor terroir en natuur. Kortom: Artisanale passie!

Attis = Atlantisch

We kennen hier een gematigd zeeklimaat. De bodems zijn granietachtig, zanderig en bevatten veel stenen. De wortels van de wijnstokken moeten diep gaan om hun voedsel te zoeken. Dit resulteert in wijnen met een mineralig karakter.

Attis collection

Atlantisch – letterlijk

Zeer opmerkelijk is de wijn ATTIS Mar. Deze wijn wordt gedurende 6 maanden gerijpt in een mosselkooi op de bodem van de Atlantische oceaan. Dit op een diepte van 12 meter.
Dit betekent dat de buitenkant van de fles is voorzien van schelpjes en andere natuurlijke kenmerken van de Atlantische oceaan.
Beperkt beschikbaar.

AWARDS

https://www.uniquato.be/product-categorie/wijndomein/attis/

http://www.attisbyv.es/english/index.php

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This