Ervideira, vakmanschap uit Alentejo

Ervideira, vakmanschap uit Alentejo

Ervideira is het nieuwe Portugese wijnhuis in het assortiment van Uniquato. Ervideira is een naam in de wijnregio Alentejo. Alentejo wordt ook wel eens vergeleken met Napa Valley (Californië). Dit vanwege de uitgestrekheid en vooral de warmte.  Er is de laatste decennia enorm geïnvesteerd door topwijnmakers in deze regio. Hier worden dan ook heel mooie, verrassende en moderne wijnen gemaakt.

Ervideira Alentejo  Ervideira Alentejo land  Ervideira moment

Regio Alentejo

De uitgestrekte Alentejo wordt in het noorden begrensd door de rivier Taag. Het kan ‘s zomers behoorlijk warm worden in Alentejo, genadeloos bloedheet zelfs tot 40°C. Het landschap is heuvelachtig. De bodems bestaan vooral uit graniet, kalksteen en leisteen. De wortels van de wijnstokken moeten dus heel erg hun best doen om aan water te geraken. Dit zijn omstandigheden die vakmanschap en terroirkennis vragen van de wijnmakers. Ervideira is hier een geweldig voorbeeld van!

Driekwart van de wijnen uit Alentejo is rood, ook wel logisch gezien de warmte. De meest voorkomende druivenrassen zijn Aragonez (locale naam voor Tempranillo), Trincadeira, Alfrocheiro, Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional. In wit zijn dit Arinto, Antao vaz en Roupeiro.

Ervideira team  Ervideira wijnhuis  Ervideira wijn

Ervideira

Wijnhuis Ervideira is een parel in de Alentejo regio. Het is gelegen in het zuidoosten van Portugal. De wijngaarden van Ervideira zijn van de familie Leal da Costa en werden in de negentiende eeuw opgericht door de Graaf van Ervideira. Dit is de stamvader van de huidige eigenaars. Tussen 1994 en 2002 werden verschillende wijngaarden opnieuw aangeplant. Volgens moderne inzichten, om betere kwaliteit wijn te kunnen maken en met respect voor de natuur.  In 2002 werden de kelders geheel vernieuwd. Met moderne apparatuur voor het maken en bottelen van de wijn. Huidig eigenaar Duarte Leal Costa en zijn wijnmaker Nelson Rollo zijn als team perfect op elkaar ingespeeld. Ze maken moderne ongecompliceerde wijnen. Het domein omvat 160 ha wijngaarden. 110 ha bij Vidigueira en 50 ha bij Reguengos de Monsaraz.

De wijnen van Ervideira geven plezier en smaken naar meer! Loepzuivere wijnen met heerlijke en aantrekkelijke aroma’s.

Ervideira Invisivel

Ontdek hier onze Ervideira wijnen !

Meer info over dit wijnhuis? Klik hier!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This