Maison Ventenac

Ventenac, nieuw uit de Languedoc.

In maart 2019 maakten we voor het eerst kennis met wijnmaker Olivier Ramé op de Prowein beurs in Düsseldorf. Na een uitgebreide degustatie besloten we om Maison Ventenac te gaan bezoeken in de maand mei. En voilà, we zijn heel blij dat deze wijnen nu deel uitmaken van het Uniquáto assortiment.

wijngaard Ventenac

Maison Ventenac is gelegen in de appellatie Cabardès met in de verte het zicht op de Pyreneeën en de nabijheid van de Middellandse Zee. De bodems bestaan vooral uit kalk, klei en zandsteen.

Dit wijnhuis werd in 1973 opgestart. De tweede generatie Olivier en zijn echtgenote Stéphanie beheren nu dit ca 100ha grote wijndomein sinds 2010.

Maison Ventenac

Olivier is zeer fanatiek bezig met zijn vak en is zelfs een beetje anarchistisch in zijn aanpak door o.a. druivenrassen aan te planten (vb Chenin Blanc) die helemaal niet eigen zijn aan de regio. Of hij dan al dan niet een AOP classificatie krijgt zal hem worst wezen. Olivier is geen fan van het gebruik van eiken vaten. Zijn voorkeur gaat uit naar rijping in terracotta kuipen waardoor het fruit beter tot zijn recht komt in de wijn en de wijn verfijnder en eleganter wordt.

Alle wijnen dragen het Terra Vitis-label. Terra Vitis-wijnboeren houden zich, uit respect voor natuur, mens en milieu, aan een streng ecologisch concept. Van wijnstok tot botteling.

Meer info over dit wijnhuis? Klik hier !

Ontdek onze wijnen van Maison Ventenac !

Maison Ventenac Dissidents

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This