Enjingi, biologische wijnbouw in Kroatië

Enjingi, biologische wijnbouw in Kroatië

Biologische wijnen zitten in de lift. Maak kennis met wijnmaker Ivan Enjingi uit Kroatië (regio Slavonia)! Hij maakt al 35 jaar zijn wijnen op biologische wijze.

Ivan Enjingi Kroatië

De wijnen van de familie Enjingi zijn wonderbaarlijk. Niets heeft hun wijnfilosofie veranderd. Zelfs het politieke en sociale klimaat waarin ze werden gemaakt. Denk hierbij aan het communistische tijdperk en de balkanoorlog.

Vandaag viert de familie Enjingi 120 jaar wijnmaken. Ivan Enjingi werd de eerste Kroatische wijnproducent in privé-handen. Hij was ook de eerste die de Gouden Decanter medaille naar Kroatië bracht. Vandaag bezit het wijnhuis 50 hectare aan eersteklas wijngaarden in de Kutjevo-appellatie. De wijnstokken worden geplant op de zuidelijke hellingen van de berg Krndija, op diverse bodems. Van zandige leemgronden tot extreem rotsachtige bodems. Deze geven een grote complexiteit en fijne mineraliteit aan de wijnen.

Sommige van de wijnstokken zijn meer dan 35 jaar oud en worden uiterst zorgvuldig beheerd. Deze oude wijnstokken geven een uitzonderlijk hoge kwaliteit aan de wijnen. De jongere wijngaarden zijn dicht beplant, tot 8500 wijnstokken per hectare. Hierbij levert elke wijnstok slechts één kilo druiven op. Dit zijn dan kleine bessen met hoge suikers en geconcentreerde smaken. Het motto van wijnmaker Ivan Enjingi: “de kwaliteit van de wijn wordt bepaald in de wijngaard”. Om de wijnen de ware uitdrukking te laten zijn van het land, het klimaat en de traditie worden alle druiven en wijnen biologisch geproduceerd.

Enjingi Decanter

Volgende druivenrassen zijn hoofdzakelijk aanwezig: Grasevina, Riesling, Zweigelt, Pinot Noir, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc.

Meer info over dit wijnhuis: https://www.enjingi.hr/en_index.html

Ontdek hier ons aanbod Enjingi wijnen.

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This