Corte dei Venti, onze topper uit Montalcino !

Corte dei Venti, onze topper uit Montalcino !

Onze nieuwste ontdekking komt uit het legendarische Montalcino in Toscana. Corte dei Venti, klein maar héél fijn!

Dit kleinschalige wijnhuis uit Montalcino maakt fantastische wijnen. Ben je liefhebber van een geweldige Rosso of Brunello di Montalcino? Dit is dan wel écht wel een aanrader!
Het kleine familiebedrijf bestaat al sinds 1943. Het bevindt zich in het zuidoosten van Montalcino. Dit is de zonnigste zone, het gebied van de rode aardes tussen Sant’Angelo en Castelnuovo dell’Abate. De naam “Corte dei Venti” verwijst naar de mediterrane winden die constant in dit gebied waaien. Deze ventileren zeer goed de wijngaarden. Dit voorkomt ziektes en zorgt gedurende het hele seizoen voor optimale omstandigheden voor het telen van gezonde druiven.

Dit wijnhuis is eigendom van de familie Monaci, bezit 5 hectare wijngaarden. Hiervan is 2,8 hectare bestemd is voor Brunello wijnen. Hun wijngaarden liggen op een hoogte van 200m tot 400m boven de zeespiegel. Ze worden beschouwd als de beste voor de productie van Brunello di Montalcino vanwege de specifieke bodemsamenstelling. Deze is rijk aan ijzerhoudende klei en mineralen. Het microklimaat en de winden zorgen voor een perfecte rijping van de Sangiovese Grosso druiven. Wijnmakers Clara Monaci en Maurizio Machetti zijn met passie verbonden met dit mooie terroir en maken hoogwaardige, authentieke wijnen volgen de aloude tradities.

Corte dei Venti Monaci Montalcino

Ontdek onze wijnen van Corte dei Venti

Meer info over dit wijnhuis? Klik hier !

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This