Deze verrukkelijke witte Besas heeft werkelijk alles wat je wilt van een goede Oostenrijkse Grüner. Een subtiele, verfijnde geur, rijpe perzik, peer en groene kruiden in de smaak en een levendig fris karakter. En hij is ook nog eens bio, duurzaam geproduceerd en geschikt voor vegans. Over winnende wijnen gesproken.
De Besas wordt gemaakt van 100% grüner veltliner, geplukt in Niederösterreich. Eenmaal in de kelder worden de druiven gekneusd en weken de schillen zo’n zes uur in het sap – dit geeft net even wat extra smaakextractie en fijne bitters. De koele vergisting in roestvrijstalen tanks zorgt voor het behoud van de pure fruitsmaken en de frisse zuren.
Dat maakt ‘m natuurlijk uitermate geschikt om op zichzelf te drinken, bijvoorbeeld als aperitief of terraswijn. Maar vlak ook z’n gastronomische kwaliteiten niet uit! Deze Grüner is niet alleen heerlijk bij frisse salades, seafood of visgerechten, maar ook een geweldige begeleider van gerechten uit de Aziatische keuken, zoals een groente- of garnalencurry.
Over het wijnhuis
Proefnotitie
Jeugdige, geurige droge witte wijn met aroma's van bloesem, appel en limoen. De smaak is mooi fruitig, verfrissend en aanhoudend.
Wijn & gerecht
Lekker te drinken bij lichte visgerechten en frisse salades. Denk aan vissalades en witte asperges, of sushi met gember en wasabi.
Houdbaarheid
Direct op dronk en gemakkelijk drie jaar houdbaar na oogstdatum.
Specificaties van de wijn
- Alcoholpercentage: 12.0%
- Druivenras: Grüner Veltliner
- Wijnproducent: Besas
- Land: Oostenrijk
- Gebied: Niederösterreich
- Smaak profiel: fris en fruitig