Menu
EUR

Masseria Frattasi

5 Producten
Toon:
Masseria Frattasi
Droge, Zuid-Italiaanse witte wijn van de falanghina. Geurt naar abrikoos, ananas en een vleugje toast. Volle, evenwichtige smaak. Heerlijk bij visgere... Meer
Droge, Zuid-Italiaanse witte wijn van de falanghina. Geurt naar abriko...
€13,95 €11,53
 
 
Masseria Frattasi
Frisse Zuid-Italiaanse witte wijn met aroma’s van appel en banaan. Perfect bij koude voorgerechten met vlees of vis, en heerlijk bij verfijnde ovenv... Meer
Frisse Zuid-Italiaanse witte wijn met aroma’s van appel en banaan. P...
€14,20 €11,74
 
 
Masseria Frattasi
Krachtige Italiaanse witte wijn met een fris, kruidig aroma en florale nuances. De smaak is levendig en aromatisch. Perfect bij (gegrilde) vis en krui... Meer
Krachtige Italiaanse witte wijn met een fris, kruidig aroma en florale...
€14,20 €11,74
 
 
Masseria Frattasi
Fruitige, droge witte wijn uit Zuid-Italië, met bloemige en groene-appelaroma's. Zacht, licht kruidig en sappig. Perfect bij frisse salades en ook he... Meer
Fruitige, droge witte wijn uit Zuid-Italië, met bloemige en groene-ap...
€14,95 €12,36
 
 
Masseria Frattasi
Fraaie, helderrode wijn met een uitgesproken aroma van fris rood fruit zoals kersen en rode bessen. Heerlijk bij koude schotels en licht gekruide gere... Meer
Fraaie, helderrode wijn met een uitgesproken aroma van fris rood fruit...
€15,50 €12,81
 
 

Wie in een betonnen kantoorkolos werkt, mag rustig een beetje jaloers zijn: het bedrijf Masseria Frattasi huist in een prachtig gerestaureerde, zeventiende-eeuwse boerderij van witte steen. En rondom dit historische gebouw groeien de druiven tegen de hellingen van de oude vulkaan Taburno in de streek Campania, het achterland van Napels.

Het domein is tegenwoordig eigendom van journalist Pasquale Clemente, maar de oude familie De Cecere, die het wijngoed stichtte, speelt er nog steeds een belangrijke rol. Er wordt gewerkt met druiven die hier net als de familie helemaal thuishoren, zoals falanghina, aglianico, coda di volpe en fiano. In de jaren vijftig redde Antonio De Cecere zelfs de laatste stokken falanghina van de ondergang.

De wijngaarden liggen behoorlijk hoog op de hellingen, wat de druiven voldoende koel houdt in de hitte van Zuid-Italië. Ze worden biologisch bewerkt. Dat gebeurt zeker niet uit een nostalgische hang naar het verleden: de nieuw aangelegde kelder van 1000 m2 is gevuld met de laatste oenologische snufjes, zodat de wijnen zorgvuldig en zuiver gemaakt kunnen worden. Het levert aantrekkelijke wijnen op met een volle smaak, die vaak stevig genoeg zijn om ook aan tafel te schenken.

Wijnhuizen
Herkomst
Smaakprofiel
Witte druivenrassen
Rode druivenrassen
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €90,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!