Je kunt wel proeven dat familiedomein Château de Passavant in Haut-Layon zich mag beroemen op vier generaties aan ervaring. Wat een prachtig pure, biodynamisch geproduceerde witte Loire! En dit is dan nog maar het visitekaartje van het domein…
Claire en Olivier Lecomte maken de Anjou Blanc van chenin blanc geoogst in hun biodynamisch bewerkte wijngaarden getypeerd door groene schist. Ze plukken de zeer rijpe druiven net voordat er botrytis kan ontstaan volledig met de hand.
In de kelder volgt een eenvoudige verwerking: na de persing vergist het sap in roestvrijstalen tanks en rijpt de wijn nog zo’n zes tot twaalf maanden op de neergeslagen gisten. Deze werkwijze zorgt voor behoud van fruitige, florale aroma’s en frisheid én voor meer smaakintensiteit en -complexiteit.
De Anjou Blanc heeft dan ook prachtige, kenmerkende rijpe fruittonen van appel, peer en perzik, opvallende spanning en finesse dankzij de onderliggende zuren en een heerlijk volle, romige smaak met een licht rokerige toets in de afdronk.
Sublieme witte Loire, die het best tot z’n recht komt aan tafel. De aanraders van de familie Lecomte bij deze wijn? Visgerechten, salade met eendenborst of geitenkaasjes.
Over het wijnhuis
Proefnotitie
Subtiele, droge witte wijn met de geur van gele bloemen, rijpe appel, perzik en vuursteen. Soepel en intens van smaak met een wasachtige textuur en opwekkende zuren. De afdronk is verfijnd met indrukken van honing en rook.
Wijn & gerecht
Lekker te drinken bij salades, gegrilde groenten, zachte geitenkaas en lichte eiergerechten. Bijvoorbeeld salade niçoise, gegrilde gele paprika, verse geitenkaas met honingdressing en een omelet met groene kruiden.
Houdbaarheid
Op z’n best tot 5 jaar na de oogst.
Specificaties van de wijn
- Alcoholpercentage: 11.5%
- Druivenras: chenin blanc
- Wijnproducent: Château de Passavant
- Land: Frankrijk
- Gebied: Loire, Anjou (Haut-Layon)
- Smaak profiel: droog, fris en vol; romige textuur met rijp appel-, peer- en perzikfruit, florale tonen en een lichte rokerige toets