Als er iemand is die de essentie van rode Loire weet te vangen, is het wel Bertrand Sourdais, de eigenaar en wijnmaker van het uit 1889 stammende Chinon-icoon Domaine de Pallus. Dat bewijst hij eens te meer met deze nieuwe cuvée: Cabernet Franc in de meest pure zin van het woord.
Bertrand oogst de biodynamisch geteelde druiven van z’n jongere stokken, aangeplant op zand- en kalkrijke heuvels. Na een korte schilinweking volgt de vergisting met behulp van natuurlijke, op de druif aanwezige gisten. Tot slot voedt Bertrand de wijn gedurende zes maanden op in gebruikte eikenhouten vaten.
Het resulteert in een exemplarische Loire-Cabernet van het type dat bijzonder geliefd is in de brasseries en bistro’s van Parijs. Wat een heerlijk sappige, elegante Chinon, met tonen van rood fruit, laurier en een vleug ceder. De perfecte wijn om te serveren bij steak frites of eendenborst.
Over het wijnhuis
Domaine de Pallus is een Chinon-icoon uit 1889, geleid door eigenaar-wijnmaker Bertrand Sourdais, die biodynamisch werkt en de essentie van rode Loire weet te vangen.
Proefnotitie
Jeugdige, paarsrode wijn met fruitige aroma’s van kers, pruim, cranberry plus grafiet. De smaak is fris en hartig met klein rood fruit en soepele tannine. Elegante afdronk met nuances van laurier en ceder.
Wijn & gerecht
Lekker te drinken bij rood vlees, gevogelte en vegetarische gerechten met gegrilde groenten en noten. Bijvoorbeeld biefstuk met sla en huisgemaakte friet, gebakken eendenborst of gegrilde aubergine met amandelen en rösti.
Houdbaarheid
Vanaf 2 jaar drinken; houdbaar tot circa 7 jaar na de oogst.
Specificaties van de wijn
- Alcoholpercentage: 12.5%
- Druivenras: Cabernet Franc
- Wijnproducent: Domaine de Pallus
- Land: Frankrijk
- Gebied: Loire, Chinon
- Smaakprofiel: fris, sappig en elegant, met klein rood fruit en soepele tannine