Sancerre van top-wijnmaker Philippe Raimbault doet je beseffen dat deze witte wijn wereldwijd tot de allermooiste sauvignons behoort. Zijn wijngaard, fraai gelegen in de gemeente Sury-en-Vaux, levert een klassieke sancerre op.
De combinatie van een gematigd klimaat - voor een langzame en gelijkmatige rijping van de druif - de bijzondere kalkondergrond en de gunstige ligging op heuvels met een optimaal aantal uren zonneschijn, maakt Raimbaults Les Godons tot een grootse sancerre, een verfijnde en elegante klassewijn!
Over het wijnhuis
Philippe Raimbault van Domaine Philippe Raimbault in Sancerre (Loire) zou best een handeltje in fossielen kunnen beginnen. De bodem van zijn domein – met een ondergrond uit het tijdperk jura – geeft regelmatig oeroude, versteende schaal- en schelpdiertjes prijs, afkomstig uit de zee die hier ooit was. En dat is gunstig voor de wijndrinker, want het betekent dat de grond rijk is aan kalk, wat de druiven mooie zuren en aroma’s geeft.
Het domein bezit wijngaarden aan beide kanten van de rivier de Loire, in drie appellations: Sancerre, Pouilly-Fumé en Coteaux du Giennois. Dankzij de verschillen in ligging van zijn percelen kan Philippe wijnen maken met een indivueel karakter. De wijngaarden in Sury-en-Vaux, waar ook de kelder is, krijgen bijvoorbeeld veel zon en zijn goed beschut tegen de wind. Die druiven worden er prachtig rijp en leveren volle, rijke wijn op.
Philippe – de negende generatie in dit familiebedrijf – produceert niet veel wijn, maar wel wijn van opvallend grote kwaliteit. De vriendelijke, bebrilde wijnmaker wordt daarom wel ‘de kleine reus van Sancerre’ genoemd. Grappig genoeg ontmoette Philippe zijn Britse vrouw Lynne via haar winkel in Sancerre, die Les Fossiles heet. Het zal ook niemand verbazen dat je op sommige etiketten en op een aantal vaten in zijn kelder een fossiel tegenkomt...
Proefnotitie
Topkwaliteit sancerre met een krachtig en verfijnd sauvignon-aroma. De smaak is elegant fris en zuiver, met voldoende lengte.
Wijn & gerecht
Lekker te drinken bij visgerechten. Bijvoorbeeld bij gegrilde witvis, zalm of een visschotel met garnalen.
Houdbaarheid
Vanaf nu op dronk en desgewenst te bewaren tot zes jaar na de oogst.
Specificaties van de wijn
- Alcoholpercentage: 12.5%
- Druivenras: sauvignon blanc
- Wijnproducent: Domaine Philippe Raimbault
- Land: Frankrijk
- Gebied: Loire, Sancerre
- Smaakprofiel: droog, elegant, fris en zuiver