Er is al sinds eeuwen wijnproductie in Catalunya, net ten noorden van Barcelona. Vroeger werd er voornamelijk witte wijn gemaakt die gebruikt werd voor de van oudsher belangrijke productie van mousserende wijnen. Dat is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw sterk veranderd. Het mediterrane klimaat met de op gemiddeld 400 meter hoogte gelegen wijngaarden bleek ook zeer geschikt voor het maken van rode en witte wijnen. De gebruikte druivensoort voor deze witte wijn is de autochtone garnacha blanca.
Er is al sinds eeuwen wijnproductie in Catalunya, net ten noorden van Barcelona. Vroeger werd er voornamelijk witte wijn gemaakt die gebruikt werd voor de van oudsher belangrijke productie van mousserende wijnen. Dat is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw sterk veranderd. Het mediterrane klimaat met de op gemiddeld 400 meter hoogte gelegen wijngaarden bleek ook zeer geschikt voor het maken van rode en witte wijnen. De gebruikte druivensoort voor deze witte wijn is de autochtone garnacha blanca.
Fruitige, Spaanse witte wijn met een bloemige geur en een milde, droge en frisse smaak. Lekker als aperitief, maar ook heerlijk in combinatie met frisse voorgerechten zoals salades of vis.
Over het wijnhuis
Proefnotitie
Licht fruitige witte wijn met florale nuances. De ronde en milde smaak eindigt evenwichtig droog en met een frisse finale.
Wijn & gerecht
Lekker als aperitief, maar ook heerlijk in combinatie met frisse voorgerechten zoals salades of vis.
Houdbaarheid
Nu op dronk; houdbaar tot twee jaar na de oogst.
Specificaties van de wijn
- Alcoholpercentage: 12.5%
- Druivenras: garnacha blanca
- Wijnproducent: Montemar
- Land: Spanje
- Gebied: Catalunya
- Smaak profiel: fruitig, bloemig, mild, droog, fris