Diep robijnrode wijn met een verleidelijke geur van rijpe bosbes, pruim, zwarte bes, vanille en toast. Krachtig en vol van smaak met mooie fruitvulling, soepele tannines en een evenwichtige frisheid. De finale is lang met tonen van mokka en cederhout.
Over het wijnhuis
In Europa zijn we geneigd te denken dat Amerikaanse bedrijven geen echte geschiedenis hebben. Dat dat een misverstand is, blijkt wel als je naar het Californische Pedroncelli Winery kijkt. Dit familiebedrijf werd opgericht in 1927 en heeft historische gebeurtenissen aan den lijve ondervonden. Denk alleen al aan de Prohibition, die van 1920 tot 1933 duurde. Die tijd is gelukkig voorbij en de familie Pedroncelli maakt vrijuit wijn. Ze doet dat in de oostelijke heuvels van Dry Creek Valley, een subregio van Sonoma. In de vallei is het relatief koel, maar soms ook vochtig. Om die reden staat er van oudsher de blauwe druif zinfandel aangeplant, die goed in dit klimaat past. De beste wijnen komen van de hellingen en ook Pedroncelli Winery heeft daar zijn zinfandel en andere blauwe rassen staan, naast witte druiven als chardonnay en sauvignon blanc. Het wijnmaakteam staat sinds 2015 onder leiding van de vrouwelijke wijnmaker Montse Reece, die de kneepjes van het vak bij de bekende Californische wijnhuizen Gloria Ferrer en Rodney Strong leerde. Het is haar hand die de typische Pedroncellistijl bepaalt: veel smaak, intensiteit en volheid, zonder dat de wijnen uit balans raken. Het bedrijf gaat zeer zorgvuldig om met water, energie en wijngaarden. Wijnmaken doe je voor de lange termijn, vinden de Pedroncelli’s, en de vierde generatie staat al klaar.
Proefnotitie
Diep robijnrode wijn met een verleidelijke geur van rijpe bosbes, pruim, zwarte bes, vanille en toast. Krachtig en vol van smaak met mooie fruitvulling, soepele tannines en een evenwichtige frisheid. De finale is lang met tonen van mokka en cederhout.
Wijn & gerecht
Heerlijk bij gegrilde ribeye, lamskoteletten, stoofschotels met rund, gegrilde portobello, en gerijpte harde kazen zoals cheddar of oude Gouda.
Houdbaarheid
Op z’n mooist tussen 3 en 10 jaar na oogstdatum.
Specificaties van de wijn
- Alcoholpercentage: 14.8%
- Druivenras: Cabernet Sauvignon
- Wijnproducent: Pedroncelli Winery
- Land: Verenigde Staten
- Gebied: Dry Creek Valley, Sonoma, Californië
- Smaak profiel: Krachtig en vol, rijp donker fruit, vanille en toast, soepele tannines, evenwichtige frisheid