Wijnhuis Di Meo werd in de jaren ’80 opgericht door de broers Erminia, Generoso en Roberto, op het historische familiedomein in Salza Irpina (Avellino). Het 18e-eeuwse jachthuis van de prins Caracciolo vormt het hart van het landgoed, dat 25 hectare beslaat. Di Meo focust op de inheemse druiven van Irpinia zoals Fiano, Greco, Aglianico en Coda di Volpe.
In 1986 kwamen de eerste wijnen op de markt en groeide het domein al snel uit tot een toonaangevende producent in de regio. Naast wijn maken de broers ook likeuren en streekproducten. Tegenwoordig leidt Roberto als oenoloog en wijnmaker het bedrijf, terwijl Generoso het culturele project *Di Meo Vini ad Arte* promoot. Het domein ligt tussen de bergen van Picentini en Partenio, in een landschap rijk aan natuur en geschiedenis. Di Meo combineert traditie, terroir en innovatie met een sterke verbondenheid met Irpinia.