Binnen de prachtige Castro Candaz-collectie is Castro Candaz Mencía een van de wijnen die Raúl Pérez in samenwerking met zijn goede vriend, de oenoloog Rodrigo Méndez, heeft gecreëerd. Het doel van de Castro Candaz-wijnen is om het potentieel van de traditionele variëteiten van Ribeira Sacra, vooral Mencía, te tonen en het landschap waarin ze zijn ontstaan te weerspiegelen.
Castro Candaz Mencía is een wijn die uitsluitend bestaat uit 100% Mencía-druiven. Deze druiven worden met de hand geoogst en vervolgens op traditionele wijze gevinifieerd, met zo min mogelijk ingrijpen, om het karakter van de druivensoort en de expressie van de bodem waarop ze groeien, optimaal tot hun recht te laten komen. Na de alcoholische gisting (volle trossen) rijpt de wijn gedurende 6 maanden in gebruikte vaten van 500 liter.
Over het wijnhuis
Proefnotitie
Licht robijrode kleur. In de neus krijgen we een boeket van wilde bloemen en bergkruiden. In de mond licht, fris en fruitig met zeer fijne tannines en een elegante sensatie in het geheel.
Wijn & gerecht
Lekker te drinken bij lichte, kruidige gerechten, gegrilde groenten en tapas. Denk aan gegrilde kip met mediterrane kruiden, paddenstoelenrisotto, gegrilde tonijn en Iberico-charcuterie.
Houdbaarheid
4 jaar na oogstdatum
Specificaties van de wijn
- Alcoholpercentage: 13.0%
- Druivenras: Mencía
- Wijnproducent: Raúl Pérez en Rodrigo Méndez
- Land: Spanje
- Gebied: Ribeira Sacra, Galicië
- Smaak profiel: Licht, fris, fruitig, fijne tannines