Wat een geweldige Cava, deze Brut Nature Reserva! Hij wordt gemaakt door Luis Miguel Calleja, in Valencia. Dit gebied is weliswaar warmer dan de klassieke Cava-regio Penedès, maar de hoge ligging van de wijngaarden en de matigende invloed van de Middellandse Zee zorgen voor voldoende frisse zuren in de wijn.
Dat bewijst deze Reserva, gemaakt van 100% macabeo. Na de oogst wordt alleen het beste deel van het sap (namelijk dat deel dat vrijkomt zonder persen) gebruikt voor deze wijn. Na een eerste vergisting in tank verloopt de tweede vergisting zoals gebruikelijk op fles. Hier rust de wijn vervolgens maar liefst 46 maanden op de gisten.
Het is deze rijping die deze Cava z’n gelaagdheid en volle body geeft, evenals verfijnde tonen van toast en brioche. Bij botteling wordt er geen suiker meer toegevoegd, vandaar de benaming Brut Nature. Een mooie droge Cava dus, maar zeker niet beendroog, dankzij het mooie rijpe fruit. Drink ‘m als luxe aperitief, of in combinatie met seafood of vis. Een aanrader!
Over het wijnhuis
Proefnotitie
Complexe Cava met een krachtig aroma van kruiden, groene appel en toast. De smaak zet vol en fris in en eindigt aromatisch met een krachtige afdronk.
Wijn & gerecht
Lekker te drinken bij amuses en koude schotels met vlees en vis. Denk aan garnalencocktail, carpaccio of vitello tonnato, charcuterie en koude vissalades.
Houdbaarheid
Nu op dronk, gemakkelijk tot 3 jaar houdbaar.