De druiven komen van de wijngaarden van de familie Vaona, gelegen in de heuvels van het Classic Valpolicella-gebied in Marano di Valpolicella, op een hoogte van ongeveer 200-250 meter boven zeeniveau. Optimale blootstelling aan de zon garandeert kwaliteitsproductie.
Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en op bamboe matten geplaatst, waar ze een TRADITIONEEL droogproces ondergaan gedurende ongeveer 5 maanden. Door dit drogen zorgt men ervoor dat het suikergehalte hoger is. Het voorzichtig persen van de druiven wordt voorafgegaan door het gedeeltelijk verwijderen van de steeltjes. Dit wordt gevolgd door 7-10 dagen maceratie bij een lage temperatuur (1-2 ° C), wat een hogere concentratie van rassenaroma’s bevordert. Met de geleidelijke temperatuurstijging begint de spontane alcoholische gisting gedurende 20-25 dagen. Deze Vaona Amarone Pegrandi wordt gedurende 40 maanden gerijpt in eiken vaten (15-30 hl), met een bijkomende periode van 5 maanden in flessen.
Over het wijnhuis
Vaona is een traditioneel familiehuis in het Classic Valpolicella-gebied, met wijngaarden rond Marano di Valpolicella op 200-250 meter hoogte. De optimale zonblootstelling en zorgvuldige selectie van druiven vormen de basis voor kwaliteit. Het huis werkt met het klassieke droogproces op bamboe matten om concentratie en structuur te verkrijgen. Lange rijping op eikenhout zorgt voor complexiteit en balans in de wijnen.
Proefnotitie
De kleur van deze Vaona Amarone is bordeauxrood. In de neus intense aroma’s van rood fruit, kersen, pruimen samen met verfijnde kruidige toetsen. Het mondgevoel is lekker vol met elegante en rijpe tannines, een stevige structuur en ronde smaak . Heerlijke lange afdronk.
Wijn & gerecht
Heerlijk bij rijke stoofgerechten en gegrild rood vlees. Combineert ook goed met wild en gerijpte harde kazen.
Houdbaarheid
Zeer groot bewaarpotentieel.
Specificaties van de wijn
- Alcoholpercentage: 16.0%
- Druivenras: Corvina, Corvinone, Rondinella
- Wijnproducent: Vaona
- Land: Italië
- Gebied: Valpolicella Classico (Marano di Valpolicella)
- Smaakprofiel: Vol en rond, rijp rood fruit, kersen en pruimen, verfijnde kruidigheid, lange afdronk