Er is al sinds eeuwen wijnproductie in Catalunya, de streek met een eigen herkomstbenaming net ten noorden van Barcelona. Vroeger werd er voornamelijk witte wijn gemaakt, die gebruikt werd voor de van oudsher belangrijke productie van mousserende wijnen. Dat is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw sterk veranderd. Het mediterrane klimaat met de op gemiddeld 400 meter hoog gelegen wijngaarden bleek ook zeer geschikt voor het maken van rode wijnen.
Het bewijs levert deze fraaie volle rode Montemar, die gemaakt is van garnacha tinta en kort rijpte in eikenhouten fusten. Hij is heerlijk fruitig en aangenaam doordrinkbaar en tegelijkertijd onmiskenbaar Spaans. Met z'n zachte, evenwichtige smaak is het een perfecte wijn voor alledag, zowel op zichzelf als aan tafel.
Over het wijnhuis
Proefnotitie
Volrode wijn met fijn fruit, lichte kruiden en wat eiken in het aroma. De smaak zet evenwichtig, rond en geurig in. De afdronk is zacht en aromatisch.
Wijn & gerecht
Lekker te drinken bij vleesgerechten. Denk aan fijne vleesgerechten en charcuterie.
Houdbaarheid
Nu op dronk; houdbaar tot drie jaar na de oogst.
Specificaties van de wijn
- Alcoholpercentage: 14.0%
- Druivenras: garnacha tinta
- Wijnproducent: Bodegas Roqueta
- Land: Spanje
- Gebied: Catalunya
- Smaak profiel: zacht, fruitig, licht kruidig, subtiel eiken