Kleine maar fijne herkomstbenaming in Oostenrijk met de status van DAC (Districtus Austriae Controllatus). Traisental ligt op de zuidelijke oever van de Donau, tegenover de Wachau en het Kremstal. Wijngaarden vind je er op de hellingen langs de rivier Traisen. De droge bodems met kalk en kiezel dwingen de stokken om diep te wortelen. Mede daardoor beschikken de wijnen over een mooi mineraal karakter. Onder de DAC vallen alleen bottelingen van de witte rassen grüner veltliner en riesling. Ze komen op de markt in twee versies: Klassik, met minimaal 12% alcohol en Reserve, met minimaal 13% alcohol.
Liefhebber van een zalige dessertwijn? Probeer zeker deze Oostenrijkse Figl Beerenausles. De kleur is schitterend goudgeel. Het aroma is ongelooflijk mooi en verfijnd. We ruiken zachte Botrytiskruiden met rijpe toetsen van tropisch fruit.
Flesinhoud: 375 ml
Fraai getypeerde Grüner Veltliner met veel aromatische expressie van peer, citrus en witte bloemen. Opwekkend, sappig en heerlijk frisdroog van smaak met een goede lengte. Ideaal om zo te drinken, of in combinatie met lichte salades, visgerechten en kruidige tapas.
Frisdroge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp geel fruit en een volle, sappige en kruidige smaak. Heel goed te combineren met rijke visschotels of verfijnd kalfsvlees.
Originele, frisdroge natuurwijn met lichte troebelheid. De geur is ingetogen met rijpe appel, perzik, abrikoos, brioche en amandel. Toegankelijk en vol van smaak met milde zuren. De finale is aanhoudend met lichte toast en perzikschilbitters. Gastronomisch breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij rijke visschotels, gevogelte, asperges in het seizoen of Alpenkazen.
Sappige, verfijnde droge witte wijn uit Oostenrijk, met een aroma van bloemen en fris groen fruit. De frisse smaak past goed bij koude visgerechten of zoetwatervis.
Volle droge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp fruit en kruiden. Gerijpt in acaciahouten fusten. De krachtige smaak past uitstekend bij vis, gevogelte of kalfsvlees.
Oostenrijkse rode wijn met een krachtig aroma van rijpe zwarte bessen en bramen. De smaak is intens, sappig en vol: heerlijk bij verschillende vleesschotels en kruidige gerechten.
De neus wordt gekenmerkt door bosaroma’s, bijenwas, sinaasappelbitter. Deze wijn is vol, volmondig, mondvullend, ongelooflijk dicht en geconcentreerd; enkele grammen restsuiker dragen bij aan de mollige vorm van dit Veltliner-monument, dat nog maar aan het begin van zijn carrière staat.
De kleur is lichtgeel met groenachtige en zilveren reflecties. In de neus fijn gekruid, gele, ananas en sinaasappelschil, delicate weidekruiden,Sappige, elegante textuur, fijne fruitzoetheid, aangename zuurgraadstructuur, zilte mineraliteit, goede lengte, heeft ontwikkelingspotentieel.
Fijne, rijke gastronomische Grüner Veltliner! In het glas verschijnt een fonkelende jeugdige kleur. De neus is uitgesproken met aroma’s van nashi peer, nootachtige specerijen, rancio en verbena. In de mond een opulente en mondvullende wijn met een evenwichtige structuur, fijn geweven restzoetheid, roze grapefruit en mandarijn in de afdronk.