Zoek op kleur
Zoek op smaak
Zoek op kenmerk
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Markus Huber, pure verfijning uit het Traisental

In slechts enkele jaren is Markus Huber erin geslaagd zijn wijnbedrijf om te toveren tot een paradepaardje van het Oostenrijkse wijnlandschap. De unieke conglomeraat-kalksteenbodems van het Traisental zorgen voor karaktervolle wijnen, met een duidelijke stijl en mineraliteit die het terroir benadrukt. Compromisloos werken in de wijngaard en in de kelder ten gunste van de hoogste kwaliteit heeft hier de hoogste prioriteit.

De wijngaarden worden gecultiveerd volgens biologische principes. Het wijnhuis is gecertificeerd volgens de richtlijnen van Duurzaam Oostenrijk. Naast talrijke nationale en internationale onderscheidingen werd Markus Huber al op jonge leeftijd uitgeroepen tot "Falstaff Winemaker of the Year", de Oscar van de Oostenrijkse wijnindustrie.


Huber Traisental Rosenstock Grüner Veltliner 2022

Fraai getypeerde Grüner Veltliner met veel aromatische expressie van peer, citrus en witte bloemen. Opwekkend, sappig en heerlijk frisdroog van smaak met een goede lengte. Ideaal om zo te drinken, of in combinatie met lichte salades, visgerechten en kruidige tapas.

8,5
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8,5

Goede, ongepoetste uitvoering. Pittig, peperig, kleine peer en goudrenettig. Mooie bitters en precieze zuren.
14,5
Perswijn
2020
Perswijn: 14,5 punten

Peer, bloemen, gele pruimen, kruidig, sappig, elegant, fruitig, opwekkend
91
Falstaff
2020
Falstaff: 91 punten

Stoffig, feine fruchtige Süße, lebendig strukturiert, gelber Apfel im Abgang, mineralisch, herzhafter Stil.

11,40

Vanaf 12 flessen 10,45 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis

Huber Traisental Ried Alte Setzen Erste Lage Grüner Veltliner 2022

Volle droge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp fruit en kruiden. Gerijpt in acaciahouten fusten. De krachtige smaak past uitstekend bij vis, gevogelte of kalfsvlees.

94
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 94 punten

It’s medium-bodied, packing a punch with yellow stone fruit and delicious mineral and herb undertones. Cool and long at the end.
93
Falstaff
2022
Falstaff: 93 punten

Saftig, Nuancen von reifem gelbem Kernobst, feine Fruchtsüße, dezenter Säurebogen, opulenterer Stil, stoffig im Abgang, bereits voll entwickelt.
92
Parker
2021
The Wine Advocate: 92 punten

On the palate, this is a charmingly textured, lush and fruity GV with fine, savory acidity and tannic tension. The wine is full-bodied and elegant and delivers a mouthful of elegant, ripe fruit.
93
Parker
2020
The Wine Advocate: 93 punten

The palate is rich, round and aromatic, stunningly fruity given the nose but also intense and precise, with a long, dense and mineral finish.

23,85

Vanaf 12 flessen 21,86 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis

Huber Traisental Zweigelt 2021

Oostenrijkse rode wijn met een krachtig aroma van rijpe zwarte bessen en bramen. De smaak is intens, sappig en vol: heerlijk bij verschillende vleesschotels en kruidige gerechten.

12,80

Vanaf 12 flessen 11,73 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis
Huber Traisental Terrassen Riesling
Alleen in webshop

Huber Traisental Terrassen Riesling 2022

Sappige, verfijnde droge witte wijn uit Oostenrijk, met een aroma van bloemen en fris groen fruit. De frisse smaak past goed bij koude visgerechten of zoetwatervis.

92
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 92 punten

Fragrant nose of green apples, lychees, peaches, lime curd, anise and jasmine blossom. Juicy and creamy on the palate, with a medium body and lovely clarity of fruit.
WineLife
2020
WineLife: 3 sterren

Herfst, winter? Je proeft hier de lente. Veel bloesem, groene appels, iets ananas en een heel subtiel bittertje aan het einde. Ideale borrelwijn.
91
Falstaff
2020
Falstaff: 91 punten

Mittlerer Körper, weiße Frucht, rassiger Säurebogen, Limetten, salziger Nachhall, vielseitig einsetzbar.
92
James Suckling
2020
JamesSuckling.com: 92 punten

There’s so much fresh lime and sliced pear here that this medium-bodied dry riesling is hard to resist. So cool, precise and super-straight with nice, herbal and mineral freshness at the finish.

14,40

Vanaf 12 flessen 13,20 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis

Huber Weinland Kontrast 2022

Originele, frisdroge natuurwijn met lichte troebelheid. De geur is ingetogen met rijpe appel, perzik, abrikoos, brioche en amandel. Toegankelijk en vol van smaak met milde zuren. De finale is aanhoudend met lichte toast en perzikschilbitters. Gastronomisch breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij rijke visschotels, gevogelte, asperges in het seizoen of Alpenkazen.

WineLife
2021
WineLife:

Een lichtgele, geurige, slanke, droge wijn met het rinse van appel. Zeer lekker en ook geschikt voor wie niet gewend is aan hardcore orange.

15,70

Vanaf 12 flessen 14,39 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis

Huber Traisental Obere Steigen Grüner Veltliner 2023

Frisdroge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp geel fruit en een volle, sappige en kruidige smaak. Heel goed te combineren met rijke visschotels of verfijnd kalfsvlees.

91
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 91 punten

Crushed stones, lemon pith, celery and green herbs on the nose. Fresh, dry and gently bitter, with a medium body. Steely mineral combined with crunchy herb character. From organically grown grapes.
93
Falstaff
2022
Falstaff: 93 punten

Mittlerer Körper, feine weiße Birnenfrucht, feine Säurestruktur, mineralisch, ein Hauch von Limetten, zitronig im Nachhall, ein pikanter Speisenbegleiter.
90
Parker
2021
The Wine Advocate: 90 punten

A smaller part of this cuvée was vinified in oak, which gives this elegant texture and suppleness. This is an excellent gastronomic Veltliner that can be served today as well as in 10 years.

15,40

Vanaf 12 flessen 14,12 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis

Wijn maken volgens Markus Huber

Geboren in een kleine wijnbouwersfamilie van de 10e generatie, was ik als kleine jongen al betrokken bij het werk in de wijngaard vanaf de leeftijd van 3 jaar, samen met mijn ouders en grootouders.

Toen al hield ik ervan in de natuur te zijn en te observeren, de grond te voelen, de geur van de grassen en bloemen op te snuiven, en de ontwikkeling van de wijnstokken in de loop van het jaar te observeren en te begeleiden. Ik ben ervan overtuigd dat echt goede wijn wordt gemaakt van druiven die door de mens naar de perfecte rijpheid zijn geleid, wat voor mij betekent dat elk perceel moet worden beschouwd als een afzonderlijk individu met zijn eigen behoeften. Hoewel wijn een zeer natuurlijk product is, is het voor mij nog meer een cultureel product, omdat de wijnstok alleen door de invloed van de mens kan worden afgericht om zijn volledige potentieel te verwezenlijken.

Gedreven door deze overtuiging ben ik mij al op jonge leeftijd volledig gaan wijden aan de wijnbouw en vinificatie. Na mijn opleiding in Oostenrijk mocht ik 2 oogsten vinifiëren in Zuid-Afrika voordat ik me in 2000 volledig wijdde aan de taak om de toen 4 hectare grote wijngaard van mijn ouders om te vormen tot een echte wijnmakerij.

Mijn doel is om jaar na jaar uitstekende wijnen te persen van het best mogelijke druivenmateriaal. Ik zie mezelf slechts als een begeleider die weet wanneer hij er moet zijn, op koers moet blijven of zelfs van koers moet veranderen, om uiteindelijk die wijnstijl te verkrijgen die in mijn gedachten al de richting bepaalt wanneer ik de betreffende wijngaard snoei, en al het daaropvolgende werk is op het bereiken van dit doel gericht. Ik hou ervan om deze opwindende uitdaging met elke jaargang opnieuw aan te gaan, trouw aan het motto van Steve Jobs: "de enige manier om geweldig werk te leveren, is te houden van wat je doet".

Website Markus Huber

Even geduld a.u.b.