Gewest in het noordoosten van Italië en samen met Toscane het vlaggenschip van de Italiaanse wijn. Piemonte dankt zijn naam aan zijn ligging ‘aan de voet van de bergen’: de Alpen. Het gebied produceert overwegend rode wijnen, van druiven als barbera, dolcetto en nebbiolo. Barbera is daarvan het meest aangeplant, terwijl de naam nebbiolo verbonden is met toppers als Barolo en Barbaresco. Als gebied kent Piemonte een veelheid aan denominazioni (DOC’s en DOCG’s).
Volzoete, frisse mousserende witte wijn uit Italië, met de intense geur van muskaatdruiven en lychees. Heerlijk bij desserts met fruit, ijs of gebak, maar ook erg lekker buiten de maaltijd om.
Rode wijn uit Italië, met een fruitige, licht kruidige geur met nuances van rijpe bramen en kersen. De smaak is sappig, vol en aromatisch. Lekker bij koude schotels, worsten en salades of licht gekruide grillgerechten.
De wijngaard van de “Bricco delle Ciliegie” was ooit een kersenboomgaard op de top van een heuvel, vandaar de naam. Als je graag een Arneis-wijn drinkt, moet je deze wijn zeker eens proberen.
Vigne Sparse van Giovanni Almondo onthult een weelderig boeket met aroma’s van appel, citroen en bloemige toetsen. In de mond is deze Arneis lekker levendig, fris met een perfect geïntegreerde zuurgraad, aangenaam mineraal en pittig, met een fruitige, droge afdronk.
De Pescaja flery is één van die zeldzame rosé wijnen waar vanaf de eerste slok meteen de zon schijnt. In het glas verschijnt een frisse zalmkleurige rosé kleur. Het boeket is heerlijk met fruitige aroma’s van bosvruchten.
Dit pareltje heeft een prachtige neus van zwarte kersen en pruimen, geaccentueerd met een vleugje sandelhout, kruiden en peper. De smaak is vol met veel rood en zwart fruit en een lichte kruidigheid.
Italiaanse rode wijn uit Piemonte, gemaakt van frisse barberadruiven. Met z'n volle, sappige smaak een uitstekende maaltijdwijn. Heerlijk bij kruidige pasta, vlees en wild.
Deze Bric Valdiana heeft het niveau van een zeer goede Barolo! Bric Valdiana rijpt 10 maanden in deels nieuwe Franse eiken barriques. Hierna volgt nog een rijping van 12 maanden in grote Slavonische eiken vaten.
Fraaie, geconcentreerde rode wijn met een kruidig aroma van eikenhout, rijp kersenfruit en ceder. Heerlijke wijn bij stevige gerechten van wild of bij grillschotels.
Toegankelijke Barolo met de geur van eikenhout, specerijen en rijp zwart fruit. De smaak is verfijnd, verleidelijk en met een stevige bite. Heerlijk bij stoofgerechten of gegrild vlees.
Krachtige rode wijn met een complexe geur van pruim, zwarte kers, vijg, laurier, kruidnagel en rokerig eiken. Uitgesproken krachtig en intens van smaak met zondoorstoofd fruit, frisse zuren, stevige tannines en een lange afdronk.
Mousserende rode wijn uit Italië, met fijne aroma's van vers rood fruit en aangenaam laag alcoholgehalte (6%). De smaak is sappig en evenwichtig zoet, met een fijne tinteling. Erg lekker bij desserts en klein fruit of als verfrissend aperitief.
De populariteit van Moscato is de laatste jaren enorm toegenomen. Er wordt dan ook flink meer van geproduceerd dan vroeger. Veel van de wijnen zijn niet bijzonder goed of spannend.
Deze zoete Brandini Moscato wijn met een lichte mate van alcohol is perfect om het einde van de maaltijd te begeleiden. Aroma’s van fruit en bloemen omhullen de neus en het gehemelte.
Op-en-top barbera met frisheid maar door de zand- en kalkhoudende bodem in Roero ook heel toegankelijk. Een klein deel eikengerijpt zodat het fruit van de barberadruif bewaard blijft.