Toscane is beroemd om zijn landschappelijke en culturele schoonheid. Het kan zich beroemen op steden als Florence en Siena, een heuvellandschap met villa’s en cipressen, en op rode wijnen van sangiovese van het kaliber Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano en Brunello di Montalcino. Toscane is een van de toonaangevende wijngebieden binnen Italië, qua prestige vergelijkbaar met Piemonte. Onder de noemer Toscana vallen wijnen van diverse kwaliteitsniveaus, die om uiteenlopende redenen niet onder een DOC(G) vallen. Ze variëren van eenvoudig tot heel prestigieus.
Voor deze Don Tommaso Gran Selezione komen enkel de allerbeste druiven in aanmerking. De Chianti Classico uitstraling van Sangiovese wordt hier gecombineerd met de rijkdom van Merlot. Een rijke wijn met veel elegantie en concentratie.
Verfijnde, droge witte wijn met aroma's van peer, perzik, grapefruit, brioche en vuursteen. Mooi sappig met rijp fruit en een opwekkende frisheid in de smaak. Soepele afdronk met nuances van citroenrasp en amandel. Fraai om zo te drinken of bij kleine hapjes.
Verfijnde rode wijn met geuren van kers, pruim, kruidnagel en rokerig eiken. De smaak is vol met rijp rood en zwart fruit, goede fraîcheur en milde tannines. Soepele afdronk met nuances van ceder en peper.
Toegankelijke Italiaanse rode wijn met een verfijnd aroma van rijp rood fruit, eiken en boter. De evenwichtige, elegante smaak combineert goed met kalfsvlees of gevogelte.
Sappige, licht kruidige rode wijn met een verfijnde geur van rode kers, pruim, kruidnagel en jeneverbes. De stijl is elegant met opwekkende zuren en fijne tannines. Aanhoudende afdronk met nuances van toast en peper.
Zac, genoemd naar de roepnaam van Anna Corsini, bestaat uit 100% Sangiovese druiven uit de 2,5ha grote Gugliaie wijngaard. De vintage 2016, met zijn genereuze klimaat, heeft de helderheid en volle rijpheid van Sangiovese in een intense en charmante wijn gebracht.
De Vermentino van Principe Corsini is geboren in Marsiliana in Manciano, in het zuiden van de Maremma. Een vrolijke en uitbundige Vermentino, met een mediterrane toets van het tropische fruit, en de ziltigheid die onmiddellijk het landschap van de dennenbossen en de zeekust in gedachten oproept.
Dit is een magnifieke Super Tuscan. “Marsiliana” is de “grand vin” van het landgoed, een wijn gemaakt van de selectie van de beste druiven van Cabernet Sauvignon, Merlot, en Petit Verdot uit de wijngaarden van het landgoed.
Het biodynamische wijnhuis Ampeleia werd in 2002 opgericht door Elisabetta Foradori in Roccatederighi, een glooiend heuvelachtig gebied nabij Siena. Unlitro is een blend van de druivenrassen Alicante (Grenache), Carignano, Mourvedre en Sangiovese geteeld op 200 en 350 m boven zeeniveau.
Flesinhoud: 1000 ml
Ampeleia is donker van kleur en is een perfect voorbeeld van de harmonieuze samensmelting van de verschillende Cabernet Franc percelen. Zijn mineraliteit “schreeuwt elegant” van het terroir van Roccatederighi en u kunt zich verliezen in bosbessen, balsamico noten, aromatische kruiden en specerijen: diep, met zijdeachtige tannines.
Alicante Nero, Grenache Cannonau zijn verschillende synoniemen van dit druivenras Alicante. Bij Ampeleia is het een uiting van tederheid en zachtheid. Het is een streling voor de tong, ongelooflijk geanimeerd om te drinken.
De kleur van deze Ampeleia Cabernet Franc is violetrood met paarse reflecties. De geuren van zwarte bes, braambes en vlierbes worden gecombineerd met groene paprika, buxus, brandnetel, laurier en rokerigheid.
Kepos is de uitdrukking van Ampeleia – de symbiose van drie mediterrane druivenrassen. Een medium-bodied, fruitige wijn die de unieke stijl van Ampeleia weerspiegelt met zijn verfijning en lineariteit. Kepos is een wijn die je meteen verovert met zijn aroma’s.
Hier is Trebbiano de overheersende druif. Een korte maceratie zorgt voor een kleur die naar goud neigt, sappigheid en zuurgraad gaan hand in hand en begeleiden de opeenvolging van tropisch fruit, citrus, kamille en rozemarijn.
Rosato di Ampeleia is het resultaat van de combinatie van twee druivensoorten: hele trossen Alicante Nero worden in de most van Carignano-druiven gelaten en door de gisting naar de oppervlakte geduwd, waar ze zwierig en delicaat hun smaak afgeven.