Toscane is beroemd om zijn landschappelijke en culturele schoonheid. Het kan zich beroemen op steden als Florence en Siena, een heuvellandschap met villa’s en cipressen, en op rode wijnen van sangiovese van het kaliber Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano en Brunello di Montalcino. Toscane is een van de toonaangevende wijngebieden binnen Italië, qua prestige vergelijkbaar met Piemonte. Onder de noemer Toscana vallen wijnen van diverse kwaliteitsniveaus, die om uiteenlopende redenen niet onder een DOC(G) vallen. Ze variëren van eenvoudig tot heel prestigieus.
Verfijnde rode wijn uit Italië, met geurnuances van zacht rood fruit, licht getoast eiken en kruiden. Elegant en zacht van smaak. Heerlijk bij gevogelte zoals parelhoen of kalfsvlees.
Verfijnde, droge witte wijn met aroma's van peer, perzik, grapefruit, brioche en vuursteen. Mooi sappig met rijp fruit en een opwekkende frisheid in de smaak. Soepele afdronk met nuances van citroenrasp en amandel. Fraai om zo te drinken of bij kleine hapjes.
Verfijnde rode wijn met geuren van kers, pruim, kruidnagel en rokerig eiken. De smaak is vol met rijp rood en zwart fruit, goede fraîcheur en milde tannines. Soepele afdronk met nuances van ceder en peper.
Italiaanse, helderrode wijn met een kruidige geur en nuances van jam en gebrande tonen. De smaak is soepel, zacht en fris. Heerlijk bij milde pasta, gevogelte of konijn uit de oven.
De kleur van deze Ampeleia Cabernet Franc is violetrood met paarse reflecties. De geuren van zwarte bes, braambes en vlierbes worden gecombineerd met groene paprika, buxus, brandnetel, laurier en rokerigheid.
Op en top verfijning uit Toscane. Bioproducent Salcheto maakt een elegante stijl Vino Nobile met expressie van de prugnolo gentiledruif en fraai gedoseerde houtrijping.
Elegante, licht kruidige rode wijn met een open geur van framboos, rode kers, kruidnagel en peper. Soepele stijl met sappigheid, een opwekkende frisheid en fijne, poederige tannines. De finale is verfijnd met rood fruit en laurier.
Sappige, licht kruidige rode wijn met een verfijnde geur van rode kers, pruim, kruidnagel en jeneverbes. De stijl is elegant met opwekkende zuren en fijne tannines. Aanhoudende afdronk met nuances van toast en peper.
Granaatrode wijn met een complexe geur van rijp rood fruit (kers, framboos) aangevuld met specerijen (kruidnagel, vanille). De smaak is puur, vol en middel intens met frisse zuren en fijne, pittige tannine in de lange afdronk.
Filetta di Lamole is de nieuwe wijn van Fontodi en werd in 2015 voor het eerst gevinificeerd door de familie Manetti. De kleur is mooi robijnrood met lichte reflexen. Een veelzijdige en elegante Chianti Classico die op een genuanceerde manier zijn aroma’s vrijgeeft van kersen, viooltjes en bloesems.
Deze biologische Chianti Classico van Fontodi (Giovanni Manetti) is een begrip bij wijnliefhebbers, een parel van de Toscaanse bodems. Donkere robijnrode kleur. Een boeket van kersen en pruimen met ondertonen van leder en tabak.
Niet voor niets behoren de wijnen van Fontodi tot de beste van Italië - om niet te zeggen van de hele wereld! De speciale Flaccianello della Pieve Colli Toscana IGT is de superster bij uitstek.
Waanzinnige klepper uit Chianti Classico
Oogstjaar: 2018
"Een werkelijk grootse wijn uit Toscane. Flaccianello is waarschijnlijk de meest perfecte expressie van finesse van alle monocépage Sangiovese wijnen uit de Chianti streek..." Lees meer
In het glas verschijnt een intense, levendige robijnrode kleur. De neus van deze Corte dei Venti Rosso di Montalcino is overweldigend met frisse tonen van vers rood fruit gemengd met aardse tonen en gedroogde tabak.
Voor deze Don Tommaso Gran Selezione komen enkel de allerbeste druiven in aanmerking. De Chianti Classico uitstraling van Sangiovese wordt hier gecombineerd met de rijkdom van Merlot. Een rijke wijn met veel elegantie en concentratie.
Zac, genoemd naar de roepnaam van Anna Corsini, bestaat uit 100% Sangiovese druiven uit de 2,5ha grote Gugliaie wijngaard. De vintage 2016, met zijn genereuze klimaat, heeft de helderheid en volle rijpheid van Sangiovese in een intense en charmante wijn gebracht.